Pályázni lehet faelgázosítós fűtési rendszerekre

Egy érdekes hír, ami a ww.napi.hu oldalon jelent meg, miszerint az EU által is elismert, környezetbarát gazdaságos fűtési technológiai a faelgázosítás, amit megéri EU pénzekkel támogatni. Igaz ez még faelgázosítós kazánrendszerre van, mert a kandalló még annyira ritka ebben a szegmensben, de ugyanazokat az értékeket, sőt sok esetben jobbakat, a mi termékeink is tudják.

www.napi.hu:

Megjelent a megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatására kiírt pályázati felhívás az európai uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében, a mikro-, kis- és középvállalkozások 52,5 milliárd forintos keretösszegre nyújthatják be igényeiket – tájékoztatta Rákossy Balázs az MTI-t.

Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás 1,5 és 100 millió forint lehet – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Az EU-forrással finanszírozott Ginop új pályázati felhívása egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

A projektek keretében az energiahatékonyságot javító és a megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek támogathatók, így lehetőség lesz az épületek hőtechnikai adottságainak javítására, hőveszteségének csökkentésére, az épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítésére, valamint meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítására.

Szintén támogatható napkollektoros rendszer telepítése, brikett, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése, illetve hőszivattyú rendszerek alkalmazása többféle célra.

2 Replies to “Pályázni lehet faelgázosítós fűtési rendszerekre”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük