Calduta szabadonálló faelgázosítós kandalló

Kandalló mely egyesíti a kimagasló hatásfokot, a különleges látványt, mindezt, a legkörnyezetbarátabb módon……

A faelgázosításról mint technológiáról, a faelgázosítós kandalló különlegességéről, a fatüzelés előnyeiről, hátrányairól, érdekességekről a témában, bővebben olvashat a kezdőoldalon, illetve az olvasnivalók menüpontban.

A CALDUTA kandallónk fejlesztései egy kis szünet után (koronavírus leállás) zavartalanul újra elindultak. A lenti régebbi látványtervekben szereplő kandallókhoz képest,  kissé karcsúbban lesznek, könyebbek és egy különleges ajtó szizstémával fog kijönni. Egy nagy ajtaja lesz, de a 2. szekunder túztérnél lesz egy külön ajtó, ami a nagy ajtó kinyitásakor is zárva marad.

A látványrajzok

 

 

Lássuk mit is tudnak a kandallóink

 • A megfelelő kialakítással nemcsak teljes otthonunk fűtését, de melegvíz ellátását is biztosítani tudja, szemben a sima nem vízteres kandallóval, ami az adott helyiségben, komoly meleget tud biztosítani, ideális egy légterű LOFT jellegű lakásoknál, viszont ahol folyosók, kisebb szobák vannak, ott nem tudja kifejteni komolyan a fűtési potenciált ami benne van, vagy csak komoly és drága légtechnikai megoldásokkal, amik a hőt „elviszik” az otthonunk távolabbi pontjaira is. Gyönyörűek tudnak lenni ezek a kandallók, de nem szeretnék olyan otthont, ahol a nappaliban 27 fok van, odébb a hálószobában, fürdőben 17 fok. Ezért a sima kandalló csak 2. fűtés pl. egy kondenzációs kazán mellett és tapasztalataim szerint, sok esetben emiatt ritkán is használják.
 • Az otthonunk belsejéhez, hangulatához igazítható. Tetszőlegesen választható előlapokkal, ( figyelembe véve a tűzállóságot, a hőmérséklet tűrést), ami lehet mészkő, márvány, gránit, dekorbeton vagy akár mintás edzett hőálló üveg is, teljesen egyedivé tehető.
 • Európa egyik leggazdaságosabb modern kandallója lesz
 • Teljesítménye 18 KW, ebből, vízoldali teljesítmény 15 KW, levegőbe leadott teljesítmény 3 KW
 • A rostély, az égési fúvóka egy kifejezetten arra alkalmas, magas hőmérsékletet tűrő, speciális ötvözött acélból készül.
 • A felső üvegrész tisztítása, előmelegített levegővel ( A legrosszabb egy kandallónál, ha koszos az üveg és nem élvezhetjük a tűz élményét) Emiatt ha jó minőségű száraz fával használja akkor az üveg mindig tiszta marad és nem kell tisztítani, ami nagyon macerás és koszos feladat….
 • Az ajtó kialakításánál fogva, bármikor üzemi hőfoknál is könnyen egy kézzel nyitható, zárható
 • A Caldutánál nincs szükség bonyolult elektronikára és ventillátorra a megfelelő kémény huzat eléréséhez, a modern technológia révén kizárólag természetes kéményhúzás révén is létrejön a tűz. A ventilátor nélküli természetes kéményhúzást használó termékünk nagyon csendes, a ventilátor idegesítő hangjának hiánya miatt.
 • A kimenő füst hőmérséklete miatt, ami több mint 200 C°, bármilyen megfelelő átmérőjű kéményhez csatlakoztatható
 • Füstcső kivezetése Ø 150 mm, hátul és felül is lehetséges, a kialakítástól függően
 • A megfelelő hatékonyság eléréséhez kinti levegő beáramoltatása, Ø 138 mm csövön keresztül lehetséges és indokolt.
 • Könnyen csatlakoztatható egy meglévő fűtési rendszerhez 3 bar üzemi nyomásig
 • A megfelelő működéshez szükséges minimális és maximális kémény légszállítási nyomás: 12-25 hPa