A faelgázosítós kandalló gépészeti oldala

Keringető szivattyúk külön a 2 emelet részére motoros keverő szelepekkel a szemközti rézsen lévő fenti szivattyú az 200 literes indirekt tárolót fűti a használati meleg víz előálítása céljából.AKözéptályon a falnál van egy vezérlő egység ami összehangolja a két fűtési rendszert!
JUMBO S Gépészeti rész
750 literes puffertartály 2 csőkígyóval később akár szolár telepítési lehetőséggel is. Érzékelőkkel a 2 rendszer a gáz és a falegázosítós kandalló vezérléséhez automatikus váltásához. A kép bal oldalán Ariston Genius One kondenzációs gázkazán, ami nyáron mindig, télen elsődlegesen állítja elő a használati melegvizet. Ha a kandalló által van elég felmelegített víz a puffertartályban, akkor a melegvíz előállítása is kandallóval tőrténik!!

 

 

 

 

 

Puffertartály közelebbről
200 literes Indirekt tároló egy tervezési hiba miatt a pincelejáróba került :-)) 1 vékony fal választja el csak a gépészeti helyiségtől.
A faelgázosítós vízteres kandallón és a kondenzációs gázkazánon kívúl beépítésre került egy hővisszanyerős szellőztető rendszer is.
A JUMBO S kandalló hátső íves része a vízpatkó. A forró füstgáz a kandalló aljától félköríves részen egészen a felső részéig kontaktusban van a vízzel és ezáltal nagyon magas hatásfokkal melegíti. Sok „hagyományos” vízteres kandallónak csak a felső kéménykivezetés mellett van egy kisebb víz puttonya! A kép bal alsó sarkán a LAddomat szívttyú található jobb oldalán a 2 féle kötelezően beépítendő biztonsági berendezés 95C ° termikus szelep és egy 3 baros biztonsági szelep.                                                                                                                                                                                                                                                                                      Az aki videón is megtekintené a gépészeti részt illetve a kandalló működését az itt megteheti.