JUMBO S beépíthető faelgázosítós kandallótűztér

Kandalló mely egyesíti a kimagasló hatásfokot, a különleges látványt, mindezt, a legkörnyezetbarátabb módon……

A faelgázosításról mint technológiáról, a faelgázosítós kandalló különlegességéről, a fatüzelés előnyeiről, hátrányairól, érdekességekről a témában, bővebben olvashat a kezdőoldalon, illetve az olvasnivalók menüpontban.

A termék, folyamatos tesztje hamarosan véget ér és elkezdődik a németországi TÜV vizsga. Jelenleg ez a videó érhető el. Bár a videó nem egy szép otthoni enteriőrben látható, a kandalló működése, alapkoncepciója tisztán kivehető belőle.

A termék tulajdonságairól lentebb olvashat. A TÜV vizsga után a paraméterek bővülhetnek.

Lehetséges enteriőr variációk, látványtervek:

JUMBO S beépíthető faelgázosítós tűztér

 

Lássuk mit is tudnak a kandallóink


 • A kandallók esetében, eddig egyedülálló 91,8 % hatásfok( a fa energiatartalmát  tehát, majdnem 100% ban felhasználja)
 • Több féle speciális rostéllyal használható, függően attól, milyen gyorsan akarunk hőteljesítményt leadni. Ezzel a megoldással, hosszabb égési időt lehet elérni egy megrakással.
 • A speciális rostély is hozzájárul ahhoz, hogy  2 x hosszabb a tüzelési idő, mint amit a szabvány előír és amit a legtöbb sima kandalló tud. A DIN 13240 előírja, hogy a kandallóban a tűz, 2 kg száraz fával a tűz intenzitásának csökkenése nélkül minimum 45 percig kell hogy égjen.
 • A megfelelő kialakítással nemcsak teljes otthonunk fűtését, de melegvíz ellátását is biztosítani tudja, szemben a sima nem vízteres kandallóval, ami az adott helyiségben, komoly meleget tud biztosítani, ideális egy légterű LOFT jellegű lakásoknál, viszont ahol folyosók, kisebb szobák vannak, ott nem tudja kifejteni komolyan a fűtési potenciált ami benne van, vagy csak komoly és drága légtechnikai megoldásokkal, amik a hőt “elviszik” az otthonunk távolabbi pontjaira is. Gyönyörűek tudnak lenni ezek a kandallók, de nem szeretnék olyan otthont, ahol a nappaliban 27 fok van, odébb a hálószobában, fürdőben 17 fok. Ezért a sima kandalló csak 2. fűtés pl. egy kondenzációs kazán mellett és tapasztalataim szerint, sok esetben emiatt ritkán is használják.
 • Európa egyik leggazdaságosabb modern kandallója
 • Teljesítménye 25 KW, ebből, vízoldali teljesítmény 22 KW, levegőbe leadott teljesítmény 3 KW
 • A rostély, az égési fúvóka egy kifejezetten arra alkalmas, magas hőmérsékletet tűrő, speciális ötvözött acélból készül.
 • Nagyon környezetbarát 11 mg / Nm³ porkibocsájtásával ( jó minőségű száraz fával) a Calduta közel 75% -kal alacsonyabb értéket produkál a 2015-ös kibocsátási szintnél. A finompor szűrő felszerelésére ezért nincs szükség. Ezzel későbbiekben a környezetvédelmi normák szigorodásával komoly költségek takaríthatóak meg. A kiemelkedő CO értéke miatt 972 mg/Nm³ , megfelelnek a Német és az Osztrák igen szigorú szabványoknak is.
 • Felső panoráma üveg (40 x 31 cm) speciális üveg, SNO² (cinoxiddal) van kezelve, mely egy magas minőséget biztosít, ennek a speciális kandallónak. A Különleges üveg miatt a helyiségben kisebb hőleadással rendelkezik, és nagyobb hatást fejt ki a vízteres részekre.
 • A felső üvegrész tisztítása, előmelegített levegővel ( A legrosszabb egy kandallónál, ha koszos az üveg és nem élvezhetjük a tűz élményét) Emiatt ha jó minőségű száraz fával használja akkor az üveg mindig tiszta marad és nem kell tisztítani, ami nagyon macerás és koszos feladat….
 • Az ajtó kialakításánál fogva, bármikor üzemi hőfoknál is könnyen egy kézzel nyitható, zárható
 • A JUMBO S nincs szükség bonyolult elektronikára és ventillátorra a megfelelő kémény huzat eléréséhez, a modern technológia révén kizárólag természetes kéményhúzás révén is létrejön a tűz. A ventilátor nélküli természetes kéményhúzást használó termékünk nagyon csendes, a ventilátor idegesítő hangjának hiánya miatt. A kimenő füst hőmérséklete miatt 260 C°, bármilyen megfelelő átmérőjű kéményhez csatlakoztatható
 • Füstcső kivezetése Ø 150 mm, hátul és felül is lehetséges, a kialakítástól függően
 • A megfelelő hatékonyság eléréséhez kinti levegő beáramoltatása, Ø 138 mm csövön keresztül lehetséges és indokolt.
 • Könnyen csatlakoztatható egy meglévő fűtési rendszerhez 3 bar üzemi nyomásig
 • A megfelelő működéshez szükséges minimális és maximális kémény légszállítási nyomás: 12-25 hPa

A kandalló előrendelhető.  A szállítás  Július közepe, vége.

Ára: Bruttó:  1.460.000 Ft vagy 4500 Euró Magyarország területén leszállítva.

A termékre 2 év teljeskörű garancia van