Közeleg a tél. Magyarország az orosz energiahordozóktól leginkább függő országok közé tartozik . A fafűtés mint alternatíva egy érdekes aspektusa

Egy nagyon érdekes cikkre bukkantam ma az interneten a forrás a Napi.hu. Miközben olvastam, egy érdekes gondolat jutott az eszembe. Mi van, ha egyszer tényleg, bár nagyon elhanyagolható az esélye, de mégis mi van, ha az UNIO annyira összerúgja a port az Oroszokkal, hogy megvalósulhat a lenti cikkben említett helyzet. Se gáz se áram, vagy sokkal drágábban sokkal kevesebb. Mi történik, a sok energiát igénylő hőszivattyúkkal, az elektromos fűtéssel.? A mi rendszerünkhöz is kell áram (minimális fogyasztású keringető szivattyú) de lényegesen elhanyagolhatóbb, mint a fenti esetekben…………………..

Idézet a cikkből:

Orbán Viktor moszkvai látogatása elsősorban a gazdasági kapcsolatokról szólt – mondta a hírportálnak Ian Bond, a londoni Center for European Reform kutatóintézet szakérője. Magyarország az orosz energiahordozóktól leginkább függő országok közé tartozik – emlékeztette a magyar helyzetet kevésbé ismerő külföldi olvasóit. Nem csupán a gázról van szó, amelynek nagyját orosz forrásból szerzik be, hanem az elektromos áramról is.

Ennek nagy részét ugyanis az orosz technológiára alapuló paksi reaktorokban termelik meg, amelyek üzemanyagát 100 százalékban Oroszországtól szerzik be – emelte ki az elemző. Ezért aztán szerinte az oroszok nagyon könnyen emlékeztethetik a magyarokat arra, hogy közeleg a tél, ha netalántán szeretnének a magyarok függéséből politikai hasznot húzni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük