Otthonunk fűtésbiztonsága, hogy sohase érjen minket meglepetés.Miért legyen 2 egyenrangú, a ház teljes fűtését, melegvíz ellátását biztosítani tudó fűtési rendszerünk?!

Manapság, amikor a házak egyre jobban szigeteltek, egyre kisebb hőigényre van szükségünk. Kevesebbre, de szükségünk van rá. Minden otthon akkor komfortos, ha kellemes klíma uralkodik. Az otthonunk fűtésbiztonsága (Fűtésbiztonság=Több korszerű jól szabályozható, az egész ház fűtés és melegvíz ellátását biztosítani tudó fűtési rendszer azért, ha az egyik fűtés elromlik vagy valami miatt gazdaságtalanná válik az üzemeltetése, a másikkal teljes egészében pótolható.) NAGYON LÉNYEGES

Sokan, a jelenlegi költséghatékony telepítés, illetve az effektíve környezetbarát üzemeltetés miatt (maga az üzemeltetés környezetbarát, de mire ideér a messzi távolból a gáz, meglehetősen szennyezi, igénybe veszi a környezetet) sokan kondenzációs gázkazános fűtést választanak főfűtésként. A gáz ára nagyon sok geopolitikai, hatalmi játszmáktól függ, ráadásul fosszilis energiaforrásként valamikor el fog fogyni…. pl. Amerika szeretné a drágább palagázát ráerőltetni a világra, ami sajnos iszonyatosan környezetszennyező módon bányászható csak ki. Erről, bővebben a weboldalamon található cikkben olvashat.

Nem hiába van a köztudatban az otthon melege szófordulat. Szinte mindenki egyetért azzal, hogy mennyire fontos nemcsak a testi, de lelki egészségünk szempontjából is a biztonságos otthoni háttér, amibe beletartozik az, hogy mindig jól érezzük magunkat az otthonunkba, pl. ne fázzunk……. Ahhoz, hogy ez az idealizált állapot megvalósulhasson, a Tűzvarázs Otthon Kft szerint, FONTOS a fentebb említett fűtésbiztonság.

Ehhez, sokan a ropogó égő tűz utolérhetetlen hangulata véget, építtettnek egy sima légfűtéses kandallót, ami reneszánszát éli Magyarországon.  Sokszor hallottam kandalló tulajdonosoktól, azért csináltak kandallót, hogy amikor még nincs vagy már nincs nagyon hideg, a főfűtés helyett majd ezzel fűtik ki a házat. Ez egy hamis illúzió. Anélkül, hogy a sima kandallóról bárkit lebeszélnék, javaslom gondolják át az alábbi dolgokat.

  • A sima kandallót nehéz szabályozni, (nem lehet menet közben kivenni az égő fát, ha túl meleg van) ezért a kandallót magában foglaló helyiségben akár tulságosan is meleg lehet
  • Mivel a levegőt fűti, hacsak nincsenek drága légtechnikai megoldások, nehezen vagy szinte alig jut el a meleg távolabbi helyiségekbe, így a lakáson belül, szigetelés függvényében akár 5 C° vagy több különbség is lehet.
  • Sokszor mivel nincs mi tárolja a meleget, ha egyenletes meleget akarunk be kell gyújtanunk, ezért gyakran kell fűteni. Ezért építtettnek sokan cserépkályhát, vagy az egyre divatosabb tömegkályhákat, amiknek a súlya akár az 1 tonnát is meghaladhatja, ezért sokáig tárolja a meleget….
  • Többek közt a fentebb felsorolt dolgok miatt, a sima kandallókat éves szinten nagyon keveset használják, ezért szinte kihasználatlanok. Olyanról is tudok, akik átalakíttatják pl. bioetanolossá…
  • A telepítés költségei ahhoz képest milyen keveset használják, nem mindig reálisak vagy megtérülőek.
  • Több országban az egyre szigorodó környezetvédelmi normák miatt előírják sima kandallókhoz porszűrő felszerelést, a szálló por koncentráció csökkentése miatt. Magyarországon ez nem előírás, de későbbiekben lehetséges itt is lesz, ami plusz költségeket jelent
  • A sima kandalló tud biztosítani fűtési meleget, de nem képes használati melegvizet előállítani, pedig jó dolog, ha már nem fagyunk meg akkor le is tudunk fürödni……😊))

 

Ezen hátrányoktól függetlenül, sokan építtettnek sima légfűtéses kandallót. Annyira FONTOS a hangulat az igazi tűz látványa, hogy jelentősen teret nyertek pl. a bioetanolos kandallók, amik úgy biztosítják az igazi lánggal égő tűz látványát, hogy ahhoz nem kell kémény.  Kétségtelenül ez egy nagyon nagy előnye, viszont az üzemeltetése meglehetősen drága és 2. fűtésre nem lehet, vagy csak nagyon drágán lehet használni.

Mit javaslunk mi, hogy a a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon !?

Bár az álltalunk forgalmazott faelgázosítós vízteres kandalló úgy képes az egész ház fűtését és melegvízellátását biztosítani, hogy nem kell rendszeresen tüzelni benne TEHÁT FŐ FŰTÉSNEK IS HASZNÁLHATÓ, IDEÁLIS, mégis legyen mellette egy másik teljes értékű fűtési rendszer, így biztosítható bármikor az otthon melege, mi döntünk melyikkel. Ez a másik fűtés egy vizes rendszerű egyéb fűtés pl. elektromos napelemmel kombinálva, napkollektoros, geotermikus. Cégünk foglalkozik, értékesít CSOMAGAJÁNLATBAN ilyen kombinált 2 egyenértékű fűtési rendszert is.

Miért jó ez Önnek.

  • Megkaphatja a döntés szabadságát és a 2 teljesértékű fűtési rendszer biztonságát
  • Bármi történik a mi rendszerünk teljes egészében át tudja venni a másik rendszer helyét
  • A faelgázosítós vízteres kandalló puffertartállyal kombinálva, mindig csak annyi hőmennyiséget juttat el és csak oda, ahova kell. A megfelelő méretű puffertartály, főleg padlófűtés esetén akár 3-4 napra is elegendő hőmennyiséget tárol, tehát nem kell minden nap begyújtani.
  • A hőmennyiség 85% a vízoldalon jelentkezik, ezért nincs elviselhetetlenül meleg a kandallót befogadó helyiségben.
  • Amikor a hangulat miatt begyújtunk, nem veszik el a hőmennyiég jelentős része a kéményen keresztül, hanem abból később felhasználható fűtés lesz vagy használati melegvíz, vagy mindkettő.
  • Az előző pontban leírtak miatt, illetve mert sokkal hatékonyabb az égés, környezetvédelmi szempontból sokkal jobb, mint egy sima kandalló.
  • A faelgázosítós vízteres kandalló magas kimenő füsthőmérséklete miatt, nincs a sima vízteres kandallókra jellemző kátrányosodás, amitől nagyon sokan tartanak mivel a víztér jelentősen lehűti a kéménybe távozó füstgáz hőmérsékletét. Nincs a nem megfelelő égés miatt az üveg kormosodása sem. Ezek elkerüléséhez természetesen megfelelő mennyiségű az égéshez szüksége oxigén és jóminőségű fa is szükséges.
  • Mivel a legtöbb helyen, ahol kandalló van, az egyéb más fűtés miatt a padlófűtés, radiátoros fűtés is megtalálható, így annak kiépítésével már nem kell foglalkozni. A legtöbb korszerű kandallóhoz már most is nagy kémény és külső légbevezetés szükséges, így ennek kiépítésével sem kell foglalkozni. KVÁZI A PROJEKT jelentős része már rendelkezésre áll.
  • Némi + költséggel egy teljesértékű fűtési rendszere lehet, sőt kínálatunkban más megújuló energiaforrással működő fűtési rendszer is megtalálható így CSOMAGBAN komplex megoldást kap, ami a fentebb vázolt fűtési biztonságot és a választás lehetőségét is megadja.
  • Jelen állás szerint hazánkban nincs más, aki faelgázosítós kandallót forgalmazna, így egy nagyon különleges egyedi kandallója lehet, aminek működési mechanizmusa miatt, nagyon látványos az üzemeltetése. 2 tűztere van és az alsóban lefele ég a tűz, mint egy lángszóró. Ilyen látvánnyal az esetek többségében sem a tulajdonosok, sem a baráti kőr nem találkozott. Ha valaki szeretne valami innovatív, különlegesen vagány dologgal „villogni” jó helyen jár…😊))

 

Ha bármi kérdésük van keressenek bátran a zoltan.gal@calduta.hu e-mail címen

vagy hívjanak a 06 30 179 9292 telefonszámon

Egy hozzászólás “Otthonunk fűtésbiztonsága, hogy sohase érjen minket meglepetés.Miért legyen 2 egyenrangú, a ház teljes fűtését, melegvíz ellátását biztosítani tudó fűtési rendszerünk?!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük