Érdekes hírre bukkantam, ami egy újabb adalék, miért legyen fő vagy tartalék fűtésként, faelgázosítós vízteres kandallónk.

A minap erre a hírre találtam a portfólió gazdasági portálon a lényege, hogy:

Gazdasági katasztrófa lehet a következménye annak, ha az Egyesült Államok szankciókat vetne ki Szaúd-Arábiára – írta nagy figyelmet keltő véleménycikkében a szaúdi Al Arabiya televízió vezérigazgatója, Turki Aldakhil, aki szerint nem zárható ki, hogy ebben az esetben 100 vagy 200 dollárig drágulna, sőt, az ennek akár a kétszeresét elérő olajárat is elképzelhetőnek tartott.

A meglepő helyről származó figyelmeztetés azt követően látott napvilágot, hogy Donald Trump megtorlást helyezett kilátásba arra az esetre, ha kiderülne, hogy a szaúdi vezetés áll egy szaúdi újságíró eltűnése mögött. Az Egyesült Államok elnöke „súlyos büntetéssel” fenyegette meg Szaúd-Arábiát,

Tudjuk, hogy az olajárak emelkedésével, a legtöbb esetben a gáz árak is emelkednek. A cikkben taglaltakból kiderül, hogy a jelenlegi kedvező olajárak nem mindig lesznek így, ez a stabilitás meglehetősen ingoványos talajokon van.

Bár az elemzők szerint, kicsi az esélye ennek de nem kizárható, illetve ha a gazdasági szankciókat bevezetnék, akkor az nem érintené az USA gazdaságát olyan mértékben, mint az korábban mivel Amerika egyre jelentősebb pala olaj és palagáz bányászattal biztosít magának energiahordozókat, bár ez ahogy a következő bejegyzésem is említi, a legtöbb ilyen cég iszonyatosan veszteséges és a következő gazdasági világválság kiváltó okai is lehetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük